Начин на приготвяне
За тестото в купа се сипва водата, натрошава се маята, прибавят се захарта, олиото. Постепенно се добавя пресятото брашно и солта. Замесва се нелепнещо тесто. Оставя се покрито да втаса около 1 час в намаслена купа.
След това се разточва на кора около 6-7 мм, вадят се форми с диаметър около 8-9 см, а по средата се прави по-малка дупка с капачка. Покриват се и се оставят да втасат около 30 минути.
След това се пържат в загрятото олио до златист цвят. Изваждат се на домакинска хартия.
Приготвя се глазурата, като в касерола се слага медът и водата.
Карамелизира се, след което се отдръпва от котлона, прибавя се шоколадът и ванилията. Разбърква се непрекъснато с дървена лъжица. Внимава се да не загори, сваля се от котлона и се добавя кравето масло.
Използва се, докато е топла, донътите се потапят в глазурата, след това в карамелизираните ядки.
Поръсва се с кокоса.