Начин на приготвяне
Фурна - 160 градуса.
Квадратна форма 30/30 с падащо дъно (или да се ползва метален ограничител), покрита с хартия, така че да е застъпена хартията и да има и по-висок борд на стените на формата.
За борда си изрязах ленти от хартия за печене, поставих ги, като ги залепих с малко тесто, за да не се движат, и захванах с телбод, след това внимателно отстраних хартията.
С миксер с приставката за тесто се замесва тесто от продуктите по рецептата за Nussecken. Разстила се в тавата/формата, покрита с хартията, както съм посочила по-горе. Това е важно, защото може да протече по време на печенето, а е и по-лесно изваждането му и да се нареже на съответните форми.
Добре е да се ползва метален ограничител за тестото с размер 30/30 см. Немския сладкиш го приготвих в квадратна форма 26/26 см, поради това че нямах толкова голям размер и съответно блатът стана по-висок от показаното по рецепта.
Отгоре се изравнява с палетна къса шпатула с ъгъл и се намазва тънко с мармалад. Оставя се настрана.
В тенджера се изсипва водата, маслото и захарта, на умерен котлон. Оставя се да заври, след което се добавя канелата, ванилията и всички ядки. Разбърква се много хубаво. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади, след което се разпределя върху тестото, върху мармалада. Изравнява се.
Пече се на 160 градуса за 50 мин.
Формата се изважда, отстранява се ограничителят и се оставя да се охлади, но не съвсем, за да може да се нареже на триъгълници. Ако изстине напълно, ще е трудно срязването на парчетата.
Разтопява се шоколадът с олиото. Всяка страна на триъгълниците се потопява в шоколад, отцеждат се и се поставят върху хартия за печене, да стегне. Охлаждат се напълно и се прибират в кутия/стъклен буркан.
Шоколадовите пастички имат дълъг срок на годност, около 2-3 седмици, при правилно съхранение на хладно място.
Източник: fedorscka.blogspot.com
Размера на триъгълниците е по желание. Моите парчета малка шоколадова паста с много ядки в основата си бяха с дължина 5 см. По рецепта ядките са основно от орехи и бадеми, но прецених че добавка от 100 г солено кашу ще придаде приятен солен акцент на сладкиша и се получи много добра комбинация.