Кюфтета в сос фрикасе

Мария СимоваМария СимоваГуру112757106514
12/06/2017
"Поднесете топло и с много хляб, защото всеки ще иска да си отопи чинийката докрай "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 239
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата82
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кюфтетата нарежете лука на ситно и го добавете към каймата заедно с яйцето, магданоза, черния пипер, чубрицата и ако е нужно посолете на вкус.

Замесете добре каймата и добавете измития ориз, отново замесете. Оформете кюфтета с големина по ваше усмотрение и ги оваляйте в брашното едно по едно.

За бульона в по-дълбока тенджера налейте вода, поставете я на котлона и настържете в нея моркова и корена от целина, посолете и оставете да заври.

В заврелия бульон поставете кюфтетата и нека да поврят на слаб огън докато изплуват на повърхността, с решетъчна лъжица ги извадете.

В тава с капак разтопете маслото и добавете брашното, запържете до златисто. С черпак добавяйте от бульона до желаната гъстота до гладка хомогенна каша.

Отделно разбийте жълтъците, добавете лимоновия сок и киселото мляко и разбийте добре.

Добавете сместа внимателно към бульона, прибавете кюфтетата и след като заври поръсете с черен пипер и премахнете от огъня. Сервирайте топло, като поръсите с магданоз.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар