Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева чорба»Зелева супа с телешки бульон

Зелева супа с телешки бульон

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Зелева супа с телешки бульон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Уникално предложение за обяд - топла супичка с хляб и прясно зеле"

Необходими Продукти

  • багета - 1 бр. пълнозърнеста
  • зеле - 200 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • бульон - 1 кубче телешки
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбаваме багетата и отделяме сърцевината настрани. Нарязваме кората на парченца и ги запържваме в тенджера, заедно с маслото.

Добавяме и нарязания на парчета пресен лук, а след това и нарязаното на ивички зеле. Сипваме вода, колкото да покрие продуктите, и пускаме кубчето бульон.

Варим на бавен огън до омекване на зелето, като периодично добавяме по малко вода. Когато зелето омекне, изключваме котлона и овкусяваме със сол и пипер.

Сипваме и сметаната, разбъркваме и оставяме така на котлона за около 20 минути.

Сервираме супата топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: