Бульон с пиле

ViktoriaViktoria
Чирак
63443133
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
"Здравословен, питателен и винаги вкусен"

Необходими Продукти

  • пиле - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • брашно - 30 г
  • краве масло - 30 г
  • морков - 1 бр.
  • целина - 1 парче
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, лукът, целината, морковът и дафиновият лист се варят, докато месото се развари.

Всичко се прецежда през гъста цедка. Отделно се изпържва брашното в маслото, докато стане златисто.

Постепенно в него се сипва бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер.

Вари се на слаб огън 10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо.

Бульонът се сервира горещ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: