Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли със зеленчуци на фурна

Пържоли със зеленчуци на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пържоли със зеленчуци на фурна1 / 2
14/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
4-5
"Вкусни пържоли с мнооого зеленчуци - истински обяд за шампиони"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 - 5 броя пържоли
  • за маринатата
  • горчица - 1 с.л.
  • червено вино - 60 мл
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л. равна
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • бял пипер - 1 ч.л. равна
  • чубрица - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л. равна
  • за зеленчуците
  • чушки - 1 брой
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • патладжани - 1 брой, среден
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се начукват добре. Всички подправки за маринатата се разбъркват до хомогенност с виното и горчицата. С тази паста се мажат пържолите и се нареждат в подмазнена тава.

Патладжанът се нарязва и се посолява, за да се отцеди от горчивината за 20 минути, след което се изплаква и подсушава.

Загрява се част от олиото и се запържва нарязания на полумесеци лук, докато се карамелизира, като се добавят и 2 щипки захар.

Вади се и в съдът се долива останалата мазнина, в която се запържват почистените и нарязани гъби, патладжана, чушките и към края - чесънът. Зеленчуците се овкусяват с подправки и се сипват върху месото в тавата.

Долива се 100 мл вино и се слага фолио. Ястието се пече за около 1 час и 30 минути, до готовност на свинското. Накрая се маха фолиото и се запича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
46
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вени
Вени
Изтегли си App Blocker
02.10.2015 18:47
mimi
mimi
ако иска някой да си го разпечати, не може, ЗАЩОТО ВАШИТЕ ТЪПИ РЕКЛАМИ ЗАКРИВАТ ЦЯЛАТА РЕЦЕПТА!

ИЛИ ТРЯБВА ДА СИ Я ПИШЕМ НА РЪКА КАТО ЕДНО ВРЕМЕ!

АКО ИСКАМ РЕКАМА, САМА ЩЕ СИ Я НАМЕРЯ, БЕЗ ДА МИ Я НАТРАПВАТЕ ВИЕ!!!!!!!!
21.04.2013 17:31
6
1