Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с рататуй и овче сирене

Брускети с рататуй и овче сирене

Брускети с рататуй и овче сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Семпло, елегантно, ароматно - трите задължителни съставки на най-вкусните брускети"

Необходими Продукти

  • овче сирене - 150 200 г
  • зехтин - 50 мл
  • патладжани - 1/2 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чесън - 1 - 2 бр. скилидки
  • захар - 1 с.л
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 2 - 3 бр. печени
  • сол
  • черен пипер
  • пълнозърнест хляб - 6 филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжана на малки кубчета, посоляваме го и оставяме в гевгир да се поизцеди. Ситно нарязаме лука и го изпържваме.

Добавят се доматите, които са без течност, счуканият чесън, захарта, сол и черен пипер.

Къкри 15 минути. Прибавяме нарязаните на парченца тиквички, чушки и патладжан. Пържим до пълното сваряване на зеленчуците.

Филиите намазваме със зеленчуковата смес, отгоре се разпределя равномерно сиренето, подреждаме в тава и запичаме брускетите в предварително затоплена на около 180°С фурна за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: