Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Хрупкави банички със спанак

Хрупкави банички със спанак

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Хрупкави банички със спанак
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Хрупкави банички със спанак от ретро книгите със стара градска кухня"

Необходими Продукти

  • турски кори - 200 г триъгълни
  • козе сирене - 300 г
  • спанак - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 50 мл за корите + 3 с.л. за намазване на баничките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства от корените и дръжките. Измива се много добре и се нарязва на едро.

Козето сирене се натрошава в отделна купа. Прибавят се яйцата, които предварително не се разбиват.

Сиренето с яйцата се разбърква много добре, след което се прибавя нарязаният спанак. Спанакът се слага пресен в сместа, не се обработва предварително.

Разбърква се до получаване на хомогенна смес.

Във всяка кора се слага от плънката, отгоре се поръсва с олио.

Първо се прегъват двата края на кората, след това кората се навива на руло.

Баничките се нареждат в тава върху хартия за печене.

Отгоре баничките със спанак се намазват с олио.

Пекат се 30 мин в предварително загрята фурна на 200 °C, след което се изваждат от тавата и се стават да изстинат върху дървена дъска.

Не се оставят да изстиват върху хартията за печене, така ще се овлажнят хрупкавите банички със спанак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: