Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони с пилешки дробчета

Макарони с пилешки дробчета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Макарони с пилешки дробчета1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Само да вметнем, че дробчетата също така са със сметана и кашкавал, с две думи - невероятни са"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • макарони - 200 г
  • лук - 1 бр
  • сметана - 3 с.л. заквасена
  • яйца - 3 бр. пресни
  • кисело мляко - 300 г
  • кашкавал - 100 г настърган
  • къри - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - на вкус нарязан, пресен
  • масло - за намазване на тавичката за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните сваряваме и отцеждаме.

Пилешките дробчета запържваме в зехтин. Към тях прибавяме лук - настърган, къри, сол и черен пипер.

Дръпваме от котлона и смесваме с макароните.

В тавичка, намазана с масло, сипваме дробчетата, лука и макароните и поливаме с разбити яйцата, киселото мляко, сметаната и кашкавал.

Слагаме във фурната да се запече. Поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: