Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с макарони

Пилешка супа с макарони

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешка супа с макарони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 гр.
  • олио - 50 мл.
  • чесън - 3 скилидки
  • пилешки бульон - 2 л.
  • гъби - 2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • макарони - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на парченца. Запържва се в олио за няколко минути докато месото си промени цвета и добавяме счукания чесън.

Прибавя се бульона, нарязаните на филийки гъби, морковите нарязани на пръчици и подправки на вкус.

Супата се оставя да заври, след което се намаля огъня.

Десет минути преди да се свали от огъня се добавят макароните.

Преди сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: