Мини ябълков крамбъл
Mini krambl od jabuke
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крамбъл»Мини ябълков крамбъл

Мини ябълков крамбъл

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k5k7
Мини ябълков крамбъл
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
18/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Всеки гост да си знае купичката с мини ябълков крамбъл, нали"

Необходими Продукти

  • за кората
  • брашно - 110 г бяло
  • масло - 55 г краве
  • захар - 45 г
  • яйца - 1/2 бр.
  • лимонова кора - настърганата кора от 1/2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • ябълки - 1 1/2 бр.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л. бяла
  • канела - 1/2 ч.л.
  • за поръската
  • брашно - 35 г бяло
  • масло - 35 г краве
  • захар - 25 г бяла
  • орехи - 25 г натрошени
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тестото, като нарежете студеното масло на малки кубчета. Смесете го с брашното. Добавете захарта, яйцето и кората от лимон. С ръцете мачкайте маслото със сухите съставки докато стане на ситни трохи.

Оформете тесто и го увийте във свежо фолио. Приберете го в хладилника за около 30 минути. Обелете ябълките и ги нарежете на дребни кубчета.

Поставете ги в касерола с двата вида захар и канелата и варете около 10 минути. Охладете. Направете поръската, като смесите маслото с брашното, захарта и орехите. Мачкайте с пръсти докато направите трохи.

Извадете тестото от хладилника. Върху набрашнена повърхност разточете тестото и отрежете кръгчета малко по-големи от купичките, които ще използвате.

Поставете тестото на дъното на купичката и го дооформете с пръсти. Сипете от плънката с ябълки и поръсете крамбъла с поръската.

Направете всички купички по посочения начин. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути. При готовност извадете от фурната, охладете и поръсете с пудра захар. Мини ябълковите крамбъли са много вкусни.

Адаптирано от buonafurcettaivana.blogspot

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: