Кростини с козе сирене, смокини и прошуто

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5849114426
18/06/2017
"Хапки от Рая - божествен вкус, който никога няма да забравите "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 656
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • франзела - 1 бр. мини
  • козе сирене - 80 г
  • рикота - 3 с.л.
  • прошуто - 30 г
  • сладко от смокини - 3 - 4 смокини нарязани на тънки парченца
  • зехтин - 2 с.л.
  • босилек - няколко листчета пресен за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете франзелата на тънки кръгчета. Намажете ги със зехтин. Запечете във фурна загрята на 170 градуса за около 8-10 минути, като ги обърнете веднъж.

Извадете кростините и охладете. Междувременно намачкайте козето сирене с рикота. Нарежете прошутото на тънки лентички.

Нарежете смокините на дребни парченца. Върху всяко кръгче хляб поставете по една чаена лъжичка от сиренето.

Отгоре поставете малко от сладкото от смокини и върху него поставете навито на рулце прошуто.

Украсете с листчета босилек.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар