Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с прошуто и смокини

Пица с прошуто и смокини

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пица с прошуто и смокини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1/2 кг
  • вода - 250 мл хладка
  • зехтин - 25 мл + за тавата
  • мая - 1/2 пакетче суха
  • сол - 10 г
  • захар - 1 ч.л.
  • за гарниране
  • моцарела - 400 г
  • пармезан - 100 г
  • прошуто - 300 г пармска шунка
  • смокини - 200 г пресни
  • зехтин
  • рукола - 1 връзка за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята заедно със захарта в част от хладката вода. След като шупне, излейте я в кладенче в пресятото брашно, като от него заделете 100 г за омесването на тестото.

Добавете останалата водичка и зехтина и замесете меко и гладко тесто. Прехвърлете го в купа и покрийте с прозрачно фолио, за да втаса до удвояване на обема.

Разточете тестото на блат в овална и леко продълговата форма и прехвърлете в нагорещената предварително във фурната тава, която сте намазнили със зехтин.

Намажете отгоре блата с малко зехтин и разпределете парченца моцарела и нарязани смокини. Сложете тавата в нагорещена силна фурна за 10 минути. Готовата пица гарнирайте с прошутото, пармезан, а отгоре разпръснете малко рукола за свежест.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: