Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Кростини с козе сирене, смокини и прошуто

Кростини с козе сирене, смокини и прошуто

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Кростини с козе сирене, смокини и прошуто
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
18/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Хапки от Рая - божествен вкус, който никога няма да забравите"

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр. мини
  • козе сирене - 80 г
  • рикота - 3 с.л.
  • прошуто - 30 г
  • сладко от смокини - 4 смокини нарязани на тънки парченца
  • зехтин - 2 с.л.
  • босилек - няколко листчета пресен за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете франзелата на тънки кръгчета. Намажете ги със зехтин. Запечете във фурна загрята на 170 градуса за около 8-10 минути, като ги обърнете веднъж.

Извадете кростините и охладете. Междувременно намачкайте козето сирене с рикота. Нарежете прошутото на тънки лентички.

Нарежете смокините на дребни парченца. Върху всяко кръгче хляб поставете по една чаена лъжичка от сиренето.

Отгоре поставете малко от сладкото от смокини и върху него поставете навито на рулце прошуто.

Украсете готовите брускети с листчета босилек.

Кростините с козе сирене, смокини и прошуто са страхотно предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: