Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш с банани, праскови и ябълки

Сладкиш с банани, праскови и ябълки

Kamelia IvanovaKamelia Ivanova
Новак
4185
Сладкиш с банани, праскови и ябълки1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Много, ама наистина много плодов сладкиш, който е много, ама наистина много вкусен"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • кафява захар - 1.5 ч.ч.
  • брашно - 1.5 ч.ч. (бяло или пълнозърнесто - и с двете става чудесно)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ябълки - 2 сладко - кисели
  • праскови - 2 бр. /нектарини/
  • банани - 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на едри кубчета заедно с другите плодове. Включете фурната на 180-200 градуса да загрява. Без вентилатор. Разбивате яйцата и захарта докато утроят обема си.

Прибавяте към тях олиото и разбивате още малко. Прибавяте пресятото брашно и бакпулвер и бъркате с шпатула, за да остане сместа пухкава и обемна.

Изсипвате сместа в намаслена тавичка. Наръсете съвсем неподредено плодовете отгоре, след което малко захар и канела за аромат.

Печете плодовия сладкиш на 180 градуса до готовност. След като почине малко наръсете с пудра захар.

Приятен апетит!

Сладкишът с банани, праскови и ябълки е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: