Рататуй с кюфтенца

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Иноватор
421
174
2272
2
20/06/2017
"Побързайте да ги опитате, защото не гарантираме, че ще останат и за вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 791
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесвам каймата с настъргания лук, яйцето и подправките. Оставям да поотлежи в хладилника докато приготвям зеленчуците.

Измивам и подготвям патладжаните, тиквичките, лука и морковите. Нарязвам на шайби с еднаква дебелина. Леко посолявам. Оформям малки сплеснати кюфтенца.

В намаслена тава започвам да редя патладжан, тиквичка, морков, лук, кюфте и така докато свършат.

Поливам с малко олио, слагам 100 мл вода, скилидките чесън и слагам във загрята фурна за около 30 минути.

Доматите пасирам и заедно с накълцания магданоз, черен пипер и сол поливам полусготвения рататуй. Връщам във фурната още за около 10-15 минути до готовност на ястието.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Величка Щърбанова
Добра идея е и със пресен колбас и масло! Бих опитала!
0
0
Минна и Любо
Минна и Любо
14.07.2019 18:57
Вместо кюфтенца, използвахме наличния салам. Добавихме и парченца масло върху наредените в тавата продукти
1
0
Величка Щърбанова
Пропуснала съм да напиша в рецептата - освен шайби тиквички,патладжан, морков, и ЛУК! ... Извинете ме! :)
0
0