Шоколадов кейк с млечен шоколад

ВаленаВаленаНовак
17/06/2012
"Шоколад, шоколад, някой шоколадов кейк ли каза?"
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 919
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 10 градуса и котлона на слаба степен. Разтопете в съд на водна баня натрошения шоколад, капучиното, маслото, като бъркате и внимавате да се кипне и загори. Махнете щом е готово от котлона и добавете захарта.

Щом сместа леко се охлади, прибавете едно по едно яйцата и разбивайте добре, след което и киселото мляко. Пресейте брашното, разбъркайте го с какаото, содата, бакпулвера и солта и добавете сухите съставки към шоколадовата смес на 2 пъти.

Сипете кексовата смес в намазнена и набрашнена форма. Шоколадовия кейк с млечен шоколад да се пече за около 1 час в предварително загряна на 160 градуса фурна. По желание готовият сладкиш вече изстинал може да залеете с глазура.

Рейтинг

5 12
4 3
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Maq
Maq
20.06.2013 19:50
Receptata moje li da se izpolzva za hlebopekartna,blagodarq?
4
0