Шоколадов кейк с млечен шоколад
Chocolate Cake with Milk Chocolate
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Шоколадов кейк с млечен шоколад

Шоколадов кейк с млечен шоколад

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Шоколадов кейк с млечен шоколад1 / 2
17/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8-10 парчета
"Шоколад, шоколад, някой шоколадов кейк ли каза?"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г млечен
  • масло - 200 г
  • кафе - 100 мл капучино
  • захар - 200 г
  • брашно - 280 г
  • какао - 100 г натурално
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 3 броя, по - големи
  • сода - 1 ч.л. за хляб
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 голяма щипка
  • ванилия - капки есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 10 градуса и котлона на слаба степен. Разтопете в съд на водна баня натрошения шоколад, капучиното, маслото, като бъркате и внимавате да се кипне и загори. Махнете щом е готово от котлона и добавете захарта.

Щом сместа леко се охлади, прибавете едно по едно яйцата и разбивайте добре, след което и киселото мляко. Пресейте брашното, разбъркайте го с какаото, содата, бакпулвера и солта и добавете сухите съставки към шоколадовата смес на 2 пъти.

Сипете кексовата смес в намазнена и набрашнена форма. Шоколадовия кейк с млечен шоколад да се пече за около 1 час в предварително загряна на 160 градуса фурна. По желание готовият сладкиш вече изстинал може да залеете с глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
512
43
34
21
10
Дай твоята оценка: