Шоколадов кейк с млечен шоколад
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Шоколадов кейк с млечен шоколад

Шоколадов кейк с млечен шоколад

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1014k
Шоколадов кейк с млечен шоколад1 / 2
17/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции8-10 парчета
"Шоколад, шоколад, някой шоколадов кейк ли каза?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 10 градуса и котлона на слаба степен. Разтопете в съд на водна баня натрошения шоколад, капучиното, маслото, като бъркате и внимавате да се кипне и загори. Махнете щом е готово от котлона и добавете захарта.

Щом сместа леко се охлади, прибавете едно по едно яйцата и разбивайте добре, след което и киселото мляко. Пресейте брашното, разбъркайте го с какаото, содата, бакпулвера и солта и добавете сухите съставки към шоколадовата смес на 2 пъти.

Сипете кексовата смес в намазнена и набрашнена форма. Шоколадовия кейк с млечен шоколад да се пече за около 1 час в предварително загряна на 160 градуса фурна. По желание готовият сладкиш вече изстинал може да залеете с глазура.

Рейтинг

5 12
4 3
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка: