Начин на приготвяне
Пресяваме брашното. Вадим яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата с вилица в суха купа. После прибавяме захарта и пак разбиваме сместа.
Активираме содата, като капваме оцета и я слагаме в купата при другите съставки.
Слагаме вътре олиото и канелата. Постепенно слагаме брашното и разбъркваме цялата смес.
Намазваме формата за кекс с масло и посипваме с брашното, за да не лепне след като изсипем кашата. Към кашата слагаме 3 ч.ч настъргани и обелени ябълки, и разбъркваме.
Смиламе кайсиите и ги прибавяме и тях в купата. Изсипваме кашата във формата за кекс. Печем кекса на 180 градуса в предварително включена фурна около 45-50 минути.
Проверяваме с клечка за зъби дали се е изпекъл. Оставяме го да изстине и го обръщаме в голяма чиния. Ръсим го с пудра захар с малка цедка.