Начин на приготвяне
Почистваме орехите от черупките и ги смиламе с мелничка за мелене на ядки.
В голяма купа слагаме изварата заедно с 1/2 кофичка киселото мляко и намачкваме с преса на дупки, за да се смесят двата продукта.
Добавяме зехтина и разбъркваме. Измиваме магданоза и го нарязваме на дребно и го прибавяме. Почистваме скилидките чесън и ги намачкваме с преса или ги нарязваме на възможно най-дребно и ги слагаме и тях вътре.
Целта е да не хрупа, а да се усещат вкусът и ароматът. Добавяме орехите при другите съставки.
Най–накрая слагаме сол и черен пипер на вкус и разбъркваме всичко. Прехвърляме в купички и украсяваме с клонки магданоз.