Начин на приготвяне
Първо слагам ориза да се свари в леко подсолена вода.
Магданозените стръкове, измити и отцедени добре от водата, накълцвам на ситно.
В подходяща купа смесвам изстиналия ориз, магданоза, двете яйца, киселото мляко, содата, оцета, кимиона, черния пипер и солта. Разбърквам добре.
Добавям брашното и натрошеното сирене. Отново разбърквам. Трябва да се получи гъста смес.
Оставям да почине 5 минути.
С лъжица за сладолед гребвам от сместта и пускам в умерено загрята мазнина, като всяка топка отгоре се натиска с лъжицата, за да се сплеска леко.
Като се позачервят от долната, обръщам и от другата страна. Изваждам върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.
Кюфтетата се сервират топли с чеснов сос или кисело мляко.