Телешко чили

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешко чили2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8-9
"Огнен вкус и специален аромат, от който ще ви потекат лигите"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • боб - 400 г червен
  • чили - 80 г
  • чушки - 3 броя червени + 1 зелена + 1 жълта чушка
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 60 г краве
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 400 г
  • кетчуп - 2 с.л.
  • домати - 300 г пасирани от консерва
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол
  • бял пипер - на вкус
  • бульон - 1 л телешки
  • царевица - 100 г от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се смила през месомелачка. Червеният боб се оставя във вода за 1 нощ. На следващия ден се загряват олиото и кравето масло в голяма тенджера и се слага каймата да се запържва, като непрекъснато се бърка.

След като телешката кайма се запържи, се добавят накълцаният лук, нарязаните чушки, отцедения боба, кетчупът, пасираните домати и скълцания чесъна.

Всичко хубаво се обърква и се прибавят дафиновия лист и телешкия бульон. Така ястието се оставя да ври за около 1 час и се добавя сварената царевица. Щом бобът е омекнал, телешкото чили е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Катя
Катя
Сложете и малко кимион и пушен червен пипер вместо кетчуп
26.01.2016 16:55
1