Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с тиквички

Пилешки дробчета с тиквички

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пилешки дробчета с тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 - 600 г
  • дафинов лист - 2 броя
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 брой, по - голям
  • тиквички - 1 брой, голяма
  • вино - 150 мл
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • червен пипер - 1/2 ч.л. по желание
  • олио - около 60 мл
  • лук - стръкове зелен, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички зеленчуци и ги нарежете - лука на полумесеци, морковите и тиквичките на тънки кръгчета.

Загрейте мазнината в тенджера и сложете предварително измитите и отцедени дробчета да се задушават заедно с 2 дафинови листа.

Щом хубаво си сменят цвета, долейте виното и разбъркайте леко, докато алкохолът се изпари. Оставете дробчетата да се готвят до полуготовност и добавете зеленчуците.

Объркайте и оставете да се задушава до тяхното омекване, като трябва да останат леко недосварени. Накрая добавете сол на вкус, черен и червен пипер.

Поднесете пилешките дробчета с тиквички поръсени с накълцан пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
30
21
10
Дай твоята оценка: