Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пияни пилешки дробчета

Пияни пилешки дробчета

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Пияни пилешки дробчета
Снимка: Биляна Владова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Да ви е сладко и .... наздраве"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - около 500 г
  • лук - 2 големи глави каба (може едната да е червена)
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чушки - по 1 червена, зелена и жълта
  • люти чушки - 2 бр, по желание
  • домати - 2 средно големи
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се нарязват на половинки и се слагат във загрято олио да се пържат. Лукът се реже на полумесеци и се добавя към дробчетата.

Когато леко се запържат, се добавя виното, а върху дробчетата се слагат нарязаните на кръгчета чушки, без да се разбъркват, се захлупват с капак, за да се задушат.

През това време доматите се режат на дребни кубчета. Около 2-3 мин. преди да са готови дробчетата, се добавя и доматът и всичко се разбърква.

Изваждат се в голяма купа, посоляват се и се поръсват с черен пипер и нарязан магданоз. По желание може и пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
аз пък винаги правя дробчетата с червено вино
11.04.2016 17:43
1
1
Покажи всички подкоментари