Салтимбока със синьо сирене

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор40717121982
24/06/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо692
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе изтънявам с остър нож. Овкусявам леко с черен пипер. Не слагам сол!

В единия край поставям нарязана на ситни кубчета шунка, топено и синьо сирене, кашкавал. Внимателно завивам на стегнато руло.

В тиган разстопявам маслото и слагам пилешкото роле да се изпържи от всички страни. Сипвам виното, слагам капак и намалявам температурата. Малко преди да е готово напълно, изваждам и го увивам със слайсовете бекон. Връщам в тигана, без капак, за кратко докато ролето придобие златист цвят.

В същата мазнина приготвям соса, като прибавям сметаната и разтвореното доматено пюре и бъркам непрекъснато. Овкусявам със сол и черен пипер.

Готовото роле поставям в основна чиния. Поливам със сосчето. Декорирам с шайби грейпфрут.

Салтимбока в превод означава „скачам в устата" се приготвя от телешко филе и прошуто.

Позволете си импровизация!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар