Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Салтимбока със синьо сирене

Салтимбока със синьо сирене

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Салтимбока със синьо сирене
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 250 - 300 г
  • шунка - 50 г
  • синьо сирене - 30 г
  • топено сирене - 30 г
  • кашкавал - 30 г
  • бекон - 3 - 4 слайса
  • бяло вино - 100 мл
  • масло - 100 г краве
  • сол
  • черен пипер
  • готварска сметана - 100 мл
  • доматено пюре - 1 чаена лъжичка
  • грейпфрут
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе изтънявам с остър нож. Овкусявам леко с черен пипер. Не слагам сол!

В единия край поставям нарязана на ситни кубчета шунка, топено и синьо сирене, кашкавал. Внимателно завивам на стегнато руло.

В тиган разстопявам маслото и слагам пилешкото роле да се изпържи от всички страни. Сипвам виното, слагам капак и намалявам температурата. Малко преди да е готово напълно, изваждам и го увивам със слайсовете бекон. Връщам в тигана, без капак, за кратко докато ролето придобие златист цвят.

В същата мазнина приготвям соса, като прибавям сметаната и разтвореното доматено пюре и бъркам непрекъснато. Овкусявам със сол и черен пипер.

Готовото роле поставям в основна чиния. Поливам със сосчето. Декорирам с шайби грейпфрут.

Салтимбока в превод означава „скачам в устата се приготвя от телешко филе и прошуто.

Позволете си импровизация!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: