Пухкави пилешки хапки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Пухкави пилешки хапки3 / 3
24/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"И просто така панираните пилешки хапки сякаш станаха неразделни от традиционната българска кухня"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 250 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л. с връх
  • олио - 150 мл.
  • соев сос - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе нарязвам на кубчета, които не трябва да бъдат с голяма дебелина! Овкусявам ги с прясно смлян черен пипер.

Разбивам яйцата в купичка. Слагам съвсем малко от яйцата (1 с.л.) в нарязаното пилешко месо да се навлажни. Овалвам в брашно, после в яйце и пускам хапките да се пържат в сгорещена мазнина. Веднага намалявам малко степента на котлона.

Пържат се от двете страни до златисто. Отстранявам хапките от мазнината върху салфетка. Сервирам ги овкусени със соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Многооооо вкусни!
14.02.2019 22:09
1