Начин на приготвяне
Нарежете добре измитите тиквички на филийки откъм дългата им страна. Посолете и оставете така за около 30 минути.
Нагрейте тиган с незалепващо покритие, налейте 1 с.л. олио и запечете за кратко тиквичките до бледо кафяв цвят.
В малка правоъгълна тава за кейк подредете тиквичките, като покриете дъното с част от тях, а останалите подредете по всички страни на тавата, като ги застъпвате и оставяте да висят от всички страни извън тавата.
На дъното върху тиквичките разстелете 3 броя зелени печени чушки. В купа натрошете сиренето и добавете нарязаните лук, 3 броя червене чушки, топено сирене, копър, пресован чесън, яйцата и черен пипер на вкус.
Посолете, ако е нужно, (аз не посолих, за мен е достатъчна солта от сиренето). Разбъркайте добре до еднородна смес и сипете при подредените тиквички в тавата.
Завийте сместа с висящите краища на тиквичките и леко притиснете отгоре да се намести сместа. Поставете тавата в предварително нагрята фурна на 200 градуса и печете за около 30 минути.
Извадете тавата и оставете да се охлади теринът. Обърнете го в подходяща чиния и го нарежете на дебели филии, сервирайте.