Начин на приготвяне
Тиквичките обелете и нарежете на кубчета. Запържете ги в сгорещено олио до полуготовност. Извадете, отцедете и сложете в дълбока купа. Прибавете към тях изварата и нарязаните на малки парченца топено сирене. Посолете и овкусете с пипера, чесъна, индийското орехче. Нарежете на ситно копъра и прибавете към сместа.
В друга купа разбийте яйцата. Прибавете към тях млякото и брашното. Разбъркайте добре /ако е необходимо, използвайте миксер, за да не се получат бучки от брашното/.
Бучката краве масло разтопете във фурната и размажете добре по цялото дъно и стените. Оставете фурната включена. Изсипете сместа с тиквичките и изварата в тавичката, загладете и изсипете отгоре млечно-яйчената смес. Разклатете тавичката, за да се смесят добре продуктите.
Отгоре наредете нарязаните на шайби парчета домат и сложете в загрятата фурна да се пече около 25-30 мин. Извадете огретена, поръсете с настъргания кашкавал и допечете още 10 мин до запичане на кашкавала.
Нарежете на квадрати, след като леко се охлади, поднесете със ситно нарязан пресен чесън.
Огретенът може да се консумира както топъл, така и студен.
Вкусно да ви е!