Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Терин»Терин с тиквички и топено сирене

Терин с тиквички и топено сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Терин с тиквички и топено сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 2
25/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • сирене - 300 гр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • печени чушки - 6 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 4 бр.
  • топено сирене - 150 г
  • копър - 5 стръка
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете добре измитите тиквички на филийки откъм дългата им страна. Посолете и оставете така за около 30 минути.

Нагрейте тиган с незалепващо покритие, налейте 1 с.л. олио и запечете за кратко тиквичките до бледо кафяв цвят.

В малка правоъгълна тава за кейк подредете тиквичките, като покриете дъното с част от тях, а останалите подредете по всички страни на тавата, като ги застъпвате и оставяте да висят от всички страни извън тавата.

На дъното върху тиквичките разстелете 3 броя зелени печени чушки. В купа натрошете сиренето и добавете нарязаните лук, 3 броя червене чушки, топено сирене, копър, пресован чесън, яйцата и черен пипер на вкус.

Посолете, ако е нужно, (аз не посолих, за мен е достатъчна солта от сиренето). Разбъркайте добре до еднородна смес и сипете при подредените тиквички в тавата.

Завийте сместа с висящите краища на тиквичките и леко притиснете отгоре да се намести сместа. Поставете тавата в предварително нагрята фурна на 200 градуса и печете за около 30 минути.

Извадете тавата и оставете да се охлади теринът. Обърнете го в подходяща чиния и го нарежете на дебели филии, сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: