Начин на приготвяне
Тиквичките настъргвате посолявате и оставяте за половин час да пуснат вода. Изстисквате ги добре и в купа ги разбърквате с яйцето, триците, чесън и сол (на вкус).
Сместа изпекох в намазнена йенска тава, като притиснах добре, така че да се получи тънък равномерен блат. Може да изпечете и върху хартия за печене.
Слагате във фурната на 200 градуса до готовност, след което оставяте да се охлади. През това време нарязвате на ситно или пасирате зелени подправки по ваш вкус заедно с изварата (тук може да добавите и малко цедено мляко или майонеза, ако не държите на диетично хранене).
Внимателно отделяте блата от хартията или с шпатула го изваждате, нарязан на парчета, с големината на филия, и ги мажете с овкусената извара. Сандвичът е чудесен да се поднесе студен в горещото време.