Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сорбе»Боровинково сорбе с череши и банан

Боровинково сорбе с череши и банан

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Боровинково сорбе с череши и банан3 / 3
07/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Перфектният летен десерт!"

Необходими Продукти

  • боровинки - 1 ч.ч. черни
  • череши - 2 ч.ч. обезкостени
  • банани - 1 бр. добре узрял
  • захар - 5 с.л. кафява или бяла по избор
  • салвия - няколко свежи листа за декорация
  • боровинки - 4 с.л. (замразени) за декорация
  • череши - 4 с.л. обезкостени (замразени) за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите боровинки, почистените от костилките череши и банана поръсваме със захар, за да си отпуснат сиропа и оставяме за около 30 минути на стайна температура.

Когато захарта се стопила и сиропът е отделен от плодовете, пасираме всичко заедно, като не се стараем сместа да е абсолютно гладка, за да има приятно усещаща се текстура.

Прехвърляме сместа в пластмасови купички и хубаво увиваме със стреч фолио. Прибираме във фризера и изчакваме сорбето да замръзне хубаво.

В подходящи купички (в моя случай аз използвах предварително добре замразени купички от кората на диня) прехвърляме с обръщане сорбето, като леко потупваме пластмасовите купички, за да излезе по-лесно.

Украсяваме сорбето със замразените черни боровинки и череши и свежи и ароматни листенца градински чай (салвия).

Поднасяме веднага, консумираме с удоволствие и мярка, защото е ледено студено.

*Когато са сервирани в замръзнали (във фризера) купички от кората на диня, тя запазва по-дълго минусовата температура и сорбето е ледено по-дълго време.

Боровинковото сорбе с череши и банан е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: