Начин на приготвяне
Измиваме добре и почистваме зелените продукти.
В салатиера накъсваме спанака*, лука нарязваме на колелца, а магданоза на по-едро. Яйцата сваряваме, охлаждаме и режем на четвъртинки.
Ореховите ядки киснем във студена вода от вечерта, като я сменяме 2-3 пъти.
Смесваме продуктите за дресинга, до получаване на хомогенна смес.
Внимателно разбъркваме зелените съставки и към тях добавяме яйцата, орехите и маслините.
Преди сервиране на салатата, овкусяваме с дресинга и добавяме кълновете.* По желание можете да поръсите с микс от запечени семена.
* Никога не режете спанакът, с допира до метала намалява желязото в него. Чувствителен е към водата, не го киснете в нея, а го изплакнете обилно.
* Кълновете добавям преди консумация на салатата. Те са уязвими, особено през горещите дни - изсъхват и губят вида и качествата си!