Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Телешко месо с лук, гъби и картофи

Телешко месо с лук, гъби и картофи

Телешко месо с лук, гъби и картофи
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 гр.
  • картофи - 1 кг.
  • мариновани гъби - 1 голямо бурканче
  • лук - 7 - 8 малки
  • моркови - 2 бр.
  • грах - по желание
  • лимон - 1/2 по желание
  • сол
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - няколко зърна (по желание)
  • олио - малко
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото на парчета. Картофите нарязваме на средно големи кубчета. Лука слагаме на целите главички или ако са по-големи, ги режем на половинки. Лимона и морковите режем на малки кубчета.

Слагаме всичко в гювеча. Слагаме солта, червения пипер и зърната черен пипер. Наливаме малко олио и наливаме вода.

Слагаме в печката за около час и половина-два. После може да махнем капака и да върнем ястието в печката да се позапече леко отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: