Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Задушени картофи с телешко месо и гъби

Задушени картофи с телешко месо и гъби

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Задушени картофи с телешко месо и гъби
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Крехко телешко и картофки, които се топят в устата - кулинарни мечти, които се сбъдват"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • картофи - 1 кг
  • печурки - 200 г гъби
  • морков - 1 голям
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • червено вино - 1/3 ч.ч.
  • дафинов лист - два
  • целина - сушена или пресни листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на едри парчета, залива се със студена вода и се вари до пълна готовност.

Морковът се нарязва на кубчета и се запържва в олиото, добавят се нарязаните лук и чесън. Картофите и гъбите се режат на едро и се добавят към ястието.

Добавя се свареното месо, червеният пипер, доматеното пюре и дафиновият лист. Сипва се виното и прецеденият бульона от месото, да покрие всичко.

Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън до готовност но картофите.

Добавят се солта, черния пипер и целината, сушена или пресни листа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: