Мелба с домашен сладолед и плодове

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79623910911
27/06/2017
"Домашна мелба, с която да зарадваме малчуганите А и не само тях"
Приготвяне5 мин.
Готвене6 мин.
Общо11 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 098
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете измиваме и подсушаваме. Кайсиите режем на тънки резенчета. Бисквитите натрошаваме, като 10 от тях запазваме за аранжиране.

В голяма купа сипваме разтопения на водна баня и охладен шоколад, какаото, сметаната и кондензираното мляко.

Разбиваме сместа с миксер. Важно е да работим с миксера до момента, в който сместа започне да се сгъстява, отнема около 5 минути. Ако прекалим с разбъркването, сладоледът ще се пресече.

Прехвърляме сместа в дълбок порцеланов или метален съд, постлан с прозрачно фолио и прибираме във фризера за 6 часа.

В чаши за мелба разпределяме първо от натрошените шоколадови бисквити , след това оформяме с помощта на лъжица 3 топки сладолед.

Подреждаме плодовете, поръсваме с предварително запечени и натрошени лешници и аранжираме с по две бисквитени пръчици.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар