Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Скордаля с тиквичка по Царевски

Скордаля с тиквичка по Царевски

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Скордаля с тиквичка по Царевски
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • орехи - 200 г
  • тиквички - 1 бр., малка
  • чесън - 2 скилидки
  • хляб - 3 - 4 филии (сухи)
  • зехтин - 4 с.л. /ароматен с риган/
  • сол
  • риган - 1 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ореховите ядки накисваме от вечерта и сменяме 2-3 пъти водата им. Хлябът също накисваме във вода.

Тиквичката измиваме добре и я разполовяваме. Бланшираме в подсолена кипяща вода за 5 минути. Изваждаме и я шокираме в лед.

В блендер поставяме ореховите ядки, ригана, чесъна, зехтина и изкиснатия хляб. Смиламе, като не правим разядката на пюре.

Ако преценим, че е рядка, сгъстяваме с галета. Изсипваме сместа в купа. Нарязваме тиквичката на ситни кубчета и я добавяме към останалите продукти.

Овкусяваме със сол /тиквичката е подсолена от бланширането/ и разбъркваме внимателно. Поднасяме скордалята върху филия домашно изпечен хляб.

Тази разядка е подходяща към печена или пържена риба, чипс от зеленчуци, гриловани тиквички или греховно намазана върху филия хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: