Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Тортила с тиквичка по гръцки

Тортила с тиквичка по гръцки

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Тортила с тиквичка по гръцки
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Тортила с тиквичка по гръцки - дали е гръцка, дали е мексиканска - какво значение има, след като е толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • тортила питки - 1 бр., голяма
  • тиквичка - ½ - 1 бр., малка
  • лук - част от малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • копър
  • сол
  • олио
  • яйца - 1 бр.
  • йогурт - 1 - 2 с.л.
  • фета сирене - 50 г
  • чедър - 20 г или кашкавал
  • черен пипер
  • босилек - ½ - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се нарязва на колелца, лукът - на полумесеци, а чесънът и копърът се наситняват.

В малко сгорещено олио на средна степен се запържват лукът и тиквичката с малко сол, докато омекнат и се позапържат до кафяво на места.

Тиквичките се обръщат и се прибавят чесънът и копърът. Разбърква се и след още няколко минути се сваля от котлона.

Яйцето се разбърква с йогурта и малко черен пипер.

Тортила питката се слага в малка тавичка върху хартия за печене.

Върху нея се разпределят зеленчуците, изсипва се отгоре яйчената смес, настърганият чедър и се поръсва с натрошеното сирене и босилек.

Пече се тортила с тиквичка по гръцки в загрята фурна на 180 °C за 5-10 минути до готовност.

Знаете ли, че с тортила можете да си направите вкусна баница с тортила.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: