Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди по гръцки със сос скордаля

Миди по гръцки със сос скордаля

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2002k4113
Миди по гръцки със сос скордаля
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"В сезона на мидите си хапваме миди по гръцки, а вие"

Необходими Продукти

  • миди - 400гр изчистени
  • сол
  • масло - 40 г
  • За соса
  • чесън - 5 скилидки
  • сух хляб - 1 ч.ч. натрошен (сухар)
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете тиган с незалепващо покритие и го сложете на котлона на средна степен. Сложете маслото и изчистените миди в него. Овкусете със сол. Гответе ги до готовност, като често разбърквайте.

Започнете да приготвяте соса Скордаля. Запържете до златисто натрошения хляб в мазнината от мидите.

Накиснете го за минута две и го отцедете.

С помощта на хаванче счукайте чесъна и солта и ги добавете към отцедения хляб. Разбъркайте добре.

След това добавете зехтина и лимоновия сок, разбъркайте.

С помощта на миксер разбийте до получаване на гладка кремообразна текстура. След което добавете смлените орехови ядки.

Мидите по гръцки със сос скордаля са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: