Начин на приготвяне
В подходяща купа изсипваме катъка. Краставицата обелваме, срязваме но дължина и отстраняваме семенната част. Нарязваме на средни зарчета.
Орехите сме накиснали от вечерта и ги смиламе в блендер. Чесъна пресоваме и го смесваме със ситно нарязания копър.
Смесваме всички компоненти /краставица, чесън копър, галета и орехи/ в купата и разбъркваме внимателно.
Солта и зехтина прибавяме непосредствено преди сервиране, за да не разводнят консистенцията та таратора.
Поднасяме с капки от зехтина и кубчета лед за таратор. Узото е изстудено. Казвам ви наздраве!
* Лятото е в разгара си, затова във фризера винаги се спотайват кубчета лед, с нарязан в тях копър.
* Пълнозърнестите брускети намазвам с чесън и запичам във фурната. Смилам в блендер на трохи, които чудесно влизат в съставките и за Скордалята.