Пилешки хапки в кисело-сладък сос

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
444
2k
1k
891
3
29/06/2017
"Вкусни хапки с още по-вкусен сос Лесна рецепта за заети домакини "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 975
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам пилешкото филе на кубчета. В уок тиган загрявам олиото и маслото.

Пускам намачканата скилидка чесън в мазнината за кратко - колкото да се овкуси и я отстранявам.

Запържвам пилешкото месо. Добавям виното и слагам капак до полуготовност на месото.

Махам капака и прибавям кетчупа, меда, соевия сос и черния пипер.

Имайки предвид, че при топлинна обработка медът губи ценните си качества и дори се превръща в токсичен, отстранявам веднага от огъня. Захлупвам с капак за 3-4 минути, колкото месото да се овкуси и поеме ароматите.

Сервирам ястието топло с чаша бяло вино. Ако желаете може да го гарнирате със задушен ориз, спагети или пикантни пържени картофки по ваш вкус.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар