Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки хапки в кисело-сладък сос

Пилешки хапки в кисело-сладък сос

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Пилешки хапки в кисело-сладък сос
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Вкусни хапки с още по-вкусен сос Лесна рецепта за заети домакини"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 250 - 300 г
  • олио - 30 г
  • масло - 30 г
  • мед - 2 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 50 мл
  • черен пипер - щипка
  • соев сос - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам пилешкото филе на кубчета. В уок тиган загрявам олиото и маслото.

Пускам намачканата скилидка чесън в мазнината за кратко - колкото да се овкуси и я отстранявам.

Запържвам пилешкото месо. Добавям виното и слагам капак до полуготовност на месото.

Махам капака и прибавям кетчупа, меда, соевия сос и черния пипер.

Имайки предвид, че при топлинна обработка медът губи ценните си качества и дори се превръща в токсичен, отстранявам веднага от огъня. Захлупвам с капак за 3-4 минути, колкото месото да се овкуси и поеме ароматите.

Сервирам ястието топло с чаша бяло вино.

Ако желаете може да го гарнирате със задушен ориз, спагети или пикантни пържени картофки по ваш вкус.

Пилешките хапки в кисело-сладък сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: