Начин на приготвяне
Нарязвам пилешкото филе на кубчета. В уок тиган загрявам олиото и маслото.
Пускам намачканата скилидка чесън в мазнината за кратко - колкото да се овкуси и я отстранявам.
Запържвам пилешкото месо. Добавям виното и слагам капак до полуготовност на месото.
Махам капака и прибавям кетчупа, меда, соевия сос и черния пипер.
Имайки предвид, че при топлинна обработка медът губи ценните си качества и дори се превръща в токсичен, отстранявам веднага от огъня. Захлупвам с капак за 3-4 минути, колкото месото да се овкуси и поеме ароматите.
Сервирам ястието топло с чаша бяло вино.
Ако желаете може да го гарнирате със задушен ориз, спагети или пикантни пържени картофки по ваш вкус.
Пилешките хапки в кисело-сладък сос са готови.