Начин на приготвяне
Подготвяме подходяща купа, в която слагаме мекото масло, предварително нарязано на кубчета. Прибавяме захарта и разбиваме с миксер.
Към получената смес добавяме яйцата и ванилията. Пресяваме сухите съставки - какаото, нишестето, бакпулвера и брашното, като прибавяме постепенно към сместа.
Нарязваме на ситно шоколада и прибавяме към тестото. Разбъркваме.
Включваме фурната да се загрява на 180°С. Подготвяме си тавите от фурната и ги покриваме с хартия за печене.
Гребваме чаена лъжица от сместа и я заглаждаме с друга лъжица или с пръст. Формата да не ни тревожи, важен е вкусът.
Повтаряме, докато напълним тавите /точно за две/. Оставяме разстояние между бисквитите минимум 2-3 см. (разливат се по време на печене).
Печем заедно във фурната около 12 минути. От това количество тестото се получават 35-36 бр. бисквити.
Подреждаме ги като кула /или както фантазията ви заработи/, като между тях поставяме плодове от сладкото, малко сладолед , а отгоре заливаме със сиропа от вишните. Отстрани можете да аранжирате с разтопен шоколад. Хапвайте бързо и с удоволствие!
Рецептата за бисквитите е по идея на Хари и Лекси.