Пилешки бутчета с ориз и грах

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67576121525
01/07/2017
"Лесна и много вусна рецепта за пиле с ориз Добавете и малко грах и резултатът е уникален!"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 157
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с малко олио и вода се задушава ситно нарязаната глава лук. Морковът се нарязва на малки кубчета и се слага също в тигана. Прибавя се и грахът.

Зеленчуците се разбъркват и след като омекнат се добавя измитият ориз. Долива се около половин чаена чаша вода.

Ястието се подправя със сол и черен пипер. След като оризът набъбне се прехвърля в тавата за печене. Долива се около три и половина чаени чаши вода.

Бутчетата се измиват, подсушават, поръсват със сол и черен пипер и се слагат върху ориза. Върху тях се капва по малко мазнина.

Тавата се слага във фурната и ястието се пече на 200 градуса. По време на печенето бутчетата се обръщат за да се запекат хубаво и от двете страни.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар