Домашно пилешко по селски

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
02/07/2017
"Традиционна селска рецепта - лесна и много вкусна!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 919
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и сложете да се вари, като първо отстраните пяната, която се образува.

След като поври около 30 минути прибавете двете пилешки бульончета и оставете месото да се вари докато започне да се къса.

Нарежете лука и чушките на средни парчета и сложете да се запържат в тавата, прибавете и измития ориз и него запържете.

Измерете 3 чаши от бульона и ги прибавете при ориза, овкусете с чубрицата, черния пипер и магданоза.

Подредете сварените пилешки мръвки и поръсете с червен пипер, за да се запече кожичката, върнете във фурната до сваряване на ориза.

Традиционна емайлирана квадратна тава 38 см-9%
Приготвяй си тази рецепта с:
Традиционна емайлирана квадратна тава 38 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Лесна и изключително вкусна гозба!
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря! :)
0
0