Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Картофи с наденица и моцарела

Картофи с наденица и моцарела

Картофи с наденица и моцарела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Страхотно предложение за обяд и вечеря, което не отнема време, а резултатът е повече от добър"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г пресни
  • македонска наденица - 1 - 2
  • кашкавал - 70 г
  • моцарела с босилек - 100 г
  • масло - 3 с.л. разтопено или олио
  • лук - 1 - 2 глава
  • майонеза - 100 г
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • черен пипер
  • босилек - пресен
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се измити пресни картофи, отцеждат се и нареждаме в тава върху хартия за печене, но може и без нея. С вилица се притискат отгоре да се намачкат, да се получи като блат от картофи и да се покрие цялото дъно на тавата, и с четка се намазват с разтопено масло. Поръсват се със сол, черен пипер, чубрица и ситно нарязан пресен магданоз.

Отгоре се намазват с майонезата, поръсваме настърган кашкавал. Върху него се нареждат нарязани парчета наденица, поръсваме с нарязан ситно лук.

Върху наденицата се разпределя парченца моцарела с босилек и завършваме с настърган кашкавал. Печем в загрята фурна 180 градуса с вентилатор до зачервяване за 15-18 минути. Изважда се и нарязваме на порции. Сервираме с листа пресен босилек и зеленчуци.

Вкусно, вкусно просто опитайте ще останете доволни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: