Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Запеканки»Флан с картофи, печена чушка, моцарела и шунка

Флан с картофи, печена чушка, моцарела и шунка

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Флан с картофи, печена чушка, моцарела и шунка
Снимка: marcheva14
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Искаме вкусно ястие, което се топи в устата, ухае невероятно и се приготвя лесно - искаме флан"

Необходими Продукти

  • червени чушки - около 8 бр. печени
  • картофи - 400 г средно големи
  • галета
  • моцарела - 200 г
  • шунка - 100 г
  • зехтин
  • пармезан - за поръска
  • магданоз - за поръска
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват под печаща вода. Поставят се в тенджера с кипяща вода да се варят за 30 мин. Изваждат се, отцеждат се и се охлаждат, обелват се. Нарязват се на шайби.

Моцарелата се нарязва на шайби.

Печените чушки, ако са били в буркан, се отцеждат от водата, попиват се в домакинска хартия, отварят се и се срязват по средата, а след това всяка част - на правоъгълници, или се разрязва на три парчета.

Шунката се нарязва на правоъгълници.

Всички допълнения към картофите, те са в основата на рецептата, трябва да са нарязани горе-долу с големината на шайбата картоф.

Намаслява се със струйки зехтин формата, в която ще се пече. Ползвах керамична форма 28/17 см.

Всяка шайба картоф преди да се постави във формата леко се напудря в галета. След това се поставя под лек ъгъл, следва парче червена чушка, парче моцарела и шунка. Подправя се със сол и черен пипер на вкус, посипват се люспи от пармезан Така в редове се запълва формата.

Отгоре запеканката се посипва със струйки зехтин.

Пече са на 200 градуса за около - 25-30 мин.

Преди да се сервира, картофената запеканка се посипва с наситнен магданоз и по желание - с още малко пармезан.

Фланът с картофи, печена чушка, моцарела и шунка е готов.

Източник: Peperoncino Giallo Zafferano

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: