Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Питки от лимец, кашкавал и бекон

Питки от лимец, кашкавал и бекон

Питки от лимец, кашкавал и бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Страхотни питки с брашно от лимец, които можем да си похапваме през целия ден!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • брашно от лимец - 3/4 ч.ч.
  • брашно - 6 - 7 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • сол - 1 к. л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • кашкавал - 100 г
  • бекон - 2 ленти
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното от лимец, сол и бялото брашно. Добавя се яйцето, а в киселото мляко се разбърква бакпулверът да шупне и сипваме в купата.

Прибавя се прясното мляко и хубаво се разбърква. Кашкавалът се настъргва на ренде, лентите бекон се нарязват на ивици, а те на кубчета.

Смесват се с брашното и с вилица се разбърква да се смесят продуктите и да се получи гъста смес.

С лъжица се сипват купчинки върху хартия за печене на разтояние. Печем в загрята фурна 180-200 градуса за 15-18 минути до зачервяване. Поднасяме с айрян.

Чудесна бърза закуска в неделния ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: