Кекс с локум

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1015k
Кекс с локум1 / 5
22/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10-12 парчета
"В сърцето и стомаха ни има специално място за този уникално вкусен кекс с локум!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с олиото и хладката водата.

Отделно разбийте белтъците със захарта. Внимателно добавете и объркайте жълтъците към белтъците.

Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията и добавете една части към яйчната смес.

Объркайте внимателно и постепенно разбъркайте с останалата част.

Сипете кексовата смес в подмазаната и набрашнена кексова форма.

Локума нарежете на парченца, оваляйте ги в брашно или фина галета и ги напускайте в кекса.

Сложете го да се пече в загряна на 170 градуса фурна с обдухване за около 40 минути. Накрая проверете готовността с клечка.

Оставете кекса с локум да се охлади и го обърнете в поднос. Поръсете с пудра захар по желание и поднесете.

Рейтинг

5 10
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: